Beurs benodigdheden checklistU gaat met uw bedrijf op een beurs staan en wilt graag weten wat u kunt verwachten en welke voorbereidingen u kunt treffen. U krijgt op de beurs een mooie kans om nieuwe klanten en of zakenrelaties aan uw bedrijf te binden en daar wilt u serieus mee omgaan. Wat u precies nodig gaat hebben hangt af van wat voor bedrijf u heeft en welke opstelling de beurs heeft. Een ding is zeker, u moet voorbereid op de beurs aankomen en mag dus niets vergeten. Hoe u een volledige checklist op kunt stellen leest u hier.

Voorbereiding is het halve werk

Voordat u daadwerkelijk op de beurs gaat staan, kunt u zich voorbereiden op uw presentatie. Wat heeft u uw bezoekers te bieden en op welke manier kunt u dit het beste overbrengen? Heeft u een jeugdig en modern bedrijf? Laat dit dan zien met moderne communicatie en kom met frisse ideeën. Is uw bedrijf gericht op innovatie, zorg dan dat u iets aan de bezoekers kunt laten zien wat ze niet snel zullen vergeten. Let echter wel op dat u teveel focust op aandacht en te weinig op relevantie. Het is begrijpelijk dat u wilt opvallen, maar blijf wel bij de kernwaarden van uw bedrijf.

Welke benodigdheden moet u zeker niet vergeten?

Er kan geen checklist opgesteld worden die voor iedere beurs werkt. De ene beurs is de andere niet, dus houdt altijd rekening met de unieke kenmerken van de beurs waar u gaat staan. Hieronder hebben we een korte lijst opgesteld met de belangrijkste beursmaterialen die u zeker niet wilt vergeten.
– Herkenbare stand, denk aan huisstijl
– Aankleding stand, praktisch (krukken) en decoratief (bloemen)
– Afscheiding om uw stand af te schermen van andere stands
– Verlichting
– Visitekaartjes
– Promotiemateriaal
– Uw product, concept of beelden hiervan
– Personeel, representatief in uitstraling en gedrag
– Reservekleding voor personeel
– Toilettas, hygiëne is belangrijk bij persoonlijk contact
– Apparatuur, zoals laptop, beeldschermen en printer
– Pennen en papier/lead cards, om contactgegevens snel te kunnen noteren
– Verlengsnoeren, ducttape, tiewraps, handgereedschap
– Eventueel zelf zorgen voor catering
– Camera om foto’s te maken van uw stand

Kom niet voor verrassingen te staan

Zorg dat u zich bewust bent van de situatie op de beursvloer. Zijn er veel elektriciteitspunten of heeft u een haspel nodig om uw stand van stroom te voorzien? Is de beursruimte verwarmd of is het er erg fris? Heeft u geen antwoorden op deze en andere vragen? Schroom dan niet om de organisatie te raadplegen, ga er niet zomaar vanuit dat alles goed geregeld is. Twijfelt u na het contact met de organisatie nog steeds over de benodigdheden voor uw beursstand? Neem dan extra materiaal mee. Als achteraf blijkt dat u dit niet nodig heeft, is dat niet erg. Als u iets niet heeft dat u wel nodig blijkt te hebben, wordt het pas echt vervelend.