Welke soorten stands zijn er?Wanneer een bedrijf, vereniging of instelling op een beurs of ander evenement aanwezig zijn, is het de bedoeling dat de aanwezigheid wordt opgemerkt. Bezoekers moeten nieuwsgierig gemaakt worden naar het product of diensten. Maar hoe kan een bedrijf dit succesvol doen? In eerste instantie is het belangrijk om een goed ontwerp te hebben voor de stand. Dit is vaak een extra visitekaartje. Zeker wanneer u uitgekeken bent op de standaard statafel met hoge stoelen of wat ongemakkelijke bankjes. Een goed standontwerp moet sprankelen. Maar wat voor soorten zijn er? Lees het hier in ons nieuwe blog.  

De standaard stand: simpel maar overtuigend

De standaard stand is een model dat kenmerkend is voor beurzen en bijeenkomsten. Het is dan ook een veelgebruikt type. Een voorbeeld van een veel gebruikte type stand, zijn stands die in een rij geplaatst worden en een opening aan het gangpad van het evenement heeft. De drie zijdes zijn doorgaans gesloten. In de stand is ruimte voor promotiemateriaal (banners, tafels met informatie) en andere accessoires. Wilt u echt opvallen, dan kunt u beter een ander type zoeken. In deze vorm bent u namelijk één van de vele stands naast elkaar.

Opvallende modellen

Opvallende modellen waardoor u gegarandeerd in het oog springt bij de bezoeker is bijvoorbeeld een stand met een of meerdere verdiepingen. Vaak kunt u, wel in overleg met een beursorganisator, een extra verdieping op uw stand plaatsen. Zo creëert u een unieke stand beleving voor de bezoeker en u heeft meer capaciteit. Anderzijds is er ook de stand waar mensen doorheen kunnen lopen. Hoewel u deze gewoon tussen een rijtje andere stands kunt plaatsen, is het mogelijk om hier dwars doorheen naar het andere gangpad te lopen.

Ook is er nog de eiland- of hoekstand. Beide deze types ligt de stand niet in een rij andere stand, maar staat uw stand op zichzelf. Op een hoek is er meer ruimte en ook de eilandstand biedt mogelijkheden om volop gebruik te maken van de ruimte. Let natuurlijk wel op voldoende bemanning: mensen kunnen langs meerdere zijdes uw stand bereiken.  

De kant-en-klare stand

Wilt u liever een unieke stand die ook nog makkelijk op- en af te breken is? Dan bestaan er tegenwoordig ook mogelijkheden om een kant-en-klare stand te laten ontwerpen. Deze modellen kunnen per vaste prijs en per vierkante meter besteld worden. Naar uw wens kunnen er dan elementen aan toegevoegd worden, zoals wandbekleding, een bar of uitgebreide infodesk. Bij een kant-en-klare stand worden vaste vierkante meter prijzen gehanteerd. Ideaal als u toch een stijlvol ontwerp wil hebben tegen een scherpe prijs. Benieuwd naar dit type? Neem dan gerust contact met een specialist op. 

De kern van een beursstand

Niet alleen de bereikbaarheid van een stand is belangrijk. Er moet immers ook wat te zien zijn. Zorg daarom dat er voldoende promotiemateriaal voorhanden is en dat de communicatiemiddelen in orde zijn. Denk daarbij aan interactieve schermen, auditieve of videoschermen. Bezoekers moeten geprikkeld en geënthousiasmeerd worden voor u bedrijf, uw dienst en uw product.